Η βρώμικη Κομισιόν στο πλευρό του Rajoy: Παράνομο το δημοψήφισμα!

KATALONIA BARCELONA ImageHandler bgct

Όποιος πιστεύει ακόμη τα φληναφήματα περί «δημοκρατίας» δεν έχει παρά να κοιτάξει δίπλα του στην Καταλωνία, πόσο μάλλον στο προτεκτοράτο η «Ελλάς». Όταν το καθεστώς τρίζει, οι μάσκες πέφτουν.  

Iskra – 02/10/2017

Η παράνομη Κομισιόν με την αστυνομοκρατία του Rajoy ενάντια στον Καταλανικό λαό και το δημοψήφισμα

Σύμφωνα με το σύνταγμα της Ισπανίας, η ψηφοφορία στην Καταλονία δεν ήταν νόμιμη, τονίζει σε ανακοίνωσή της η κατ’ εξοχήν παράνομηέκθετη και αντιδημοκρατική Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επικαλούμενη και τις δηλώσεις του προέδρου της, Jean Claude Juncker, η Κομισιόν κάνει λόγο για εσωτερικό ζήτημα της Ισπανίας, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της συνταγματικής τάξης.

Ακόμη όμως και σε περίπτωση συνταγματικού δημοψηφίσματος, με την αποδοχή της Μαδρίτης, το έδαφος το οποίο θα αποσχιζόταν από την Ισπανία θα βρισκόταν αυτόματα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκαθαρίζει η Επιτροπή, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της σε ανάλογα ζητήματα. «Είναι καιροί για ενότητα και σταθερότητα, όχι για διαίρεση και  πολυδιάσπαση», συμπληρώνει. Καλεί παράλληλα την κυβέρνηση της Ισπανίας και την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας να περάσουν από την αντιπαράθεση στον διάλογο, ενώ εκφράζει την εμπιστοσύνη της στον Ισπανό πρωθυπουργό Mariano Rajoy.

 

http://www.iskra.gr/η-κομισιόν-στο-πλευρό-του-rajoy-παράνομο/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *