ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ ΚΑΙ 100Ο C – ΗΣΥΧΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΑΝΕΜΕΛΑ ΛΙΒΑΔΙΑ

agelakas-216128g-sm

Γιάννης Αγγελάκας και 100ο C – «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια»

Musicity Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016

H Feelgood Records, ο Γιάννης Αγγελάκας και η Alltogethernow παρουσιάζουν το άλμπουμ «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια», τη νέα δισκογραφική δουλειά του και την πρώτη του μαζί με το νέο του συγκρότημα, τους 100ο C.

Η αρχή έγινε ένα περίπου χρόνο πριν, όταν ο Γιάννης Αγγελάκας παρουσίασε την καινούργια του μπάντα στη σκηνή του An Club σε τρεις soldout συναυλίες. Για έναν ολόκληρο χρόνο περιόδευσαν όλοι μαζί στην Ελλάδα δίνοντας συναυλίες, ένα είδος πρόβας και προετοιμασίας του νέου αυτού σχήματος αλλά και μιας νέας δισκογραφικής δουλειάς.

Το άλμπουμ περιέχει 9 νέα τραγούδια και μια διασκευή στο τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη, «Δε Θέλω τα Ματάκια σου». Τα πρώτα σχεδιάσματα των τραγουδιών αυτών στήθηκαν από τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Sonny Touch τον Νοέμβριο του 2014. Το άλμπουμ θα συνοδεύεται και από το ομότιτλο βιβλίο, με στίχους και ποιήματα του Γιάννη Αγγελάκα που έχει γράψει τα τελευταία χρόνια. Το artwork του άλμπουμ και του βιβλίου έχει επιμεληθεί η ομάδα Original Replica.

aggelakas-216128-normal-giannis-aggelakas-7-smclt

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από τον Γιάννη Αγγελάκα σε συνεργασία με τον SonnyTouch και τους 100ο C. Τα όργανα έχουν σαφή ρόλο σε κάθε ένα τραγούδι, ενώ εκτός των κλασσικών, ακούγονται και άλλα, όπως oscilators, cumbus, ukelele, κ.α Οι στίχοι του είναι, όπως πάντα επίκαιροι και βαθιά καυστικοί, τρυφεροί αλλά και προκλητικοί. Σε αυτό το άλμπουμ ο Γιάννης Αγγελάκας συνδυάζει όλες τις εκφράσεις του μουσικού παρελθόντος του, βρίσκοντας και πάλι όμως τρόπο, να επανασυστήσει τον εαυτό του μέσα από ένα σχήμα νέων μουσικών και νέων ιδεών.

Οι 100ο C αποτελούνται από τους: Λαμπρινή Γρηγοριάδου (ακουστική κιθάρα), ΑναστάσηΒουκυκλαράκη (τύμπανα), Γιάννη Σαββίδη (ηλεκτρική κιθάρα), Γιώργο Αβραμίδη και James Wylie (πνευστά).

Το νέο άλμπουμ ονομάζεται «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια» και θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο σε CD από τη Feelgood Records και σύντομα σε βινύλιο που θα συνοδεύονται από τη νέα ομώνυμη συλλογή κειμένων του Γιάννη Αγγελάκα.

Κυκλοφορία: 8/12/ 2016

Εταιρεία: Feelgood Records

Tracklist:

Α1. Μόνο από τη Λύπη σου

Α2. Νεάντερταλ

Α3. Ωσάν Τυφλό Σπουργίτι

Α4. Μια Χαρά

Α5. Παίρνε Με Μαζί Σου

Β6. Ψεύτης

Β7. Φιλικό

Β8. Ποτέ

Β9. Δε Θέλω τα Ματάκια σου

Β10. Ήσυχα Τραγούδια για Ανέμελα Λιβάδια

http://www.musicity.gr/diskografia-entehno-arheio/item/7790-giannis-aggelakas-100oc-isixa-tragoudia-gi-anemela-leivadia-neo-album-2016

agelakas-9530594185973627142593915-sm

Τα «Ήσυχα Τραγούδια…» του Γιάννη Αγγελάκα

Η επιστροφή του γνωστού τραγουδοποιού ή κάτι… σαν ξέσπασμα πριν τον μεγάλο χαμό.

Τρία χρόνια μετά την «Γελαστή Ανηφόρα» ο Γιάννης Αγγελάκας είναι πάλι εδώ με ένα νέο άλμπουμ που συνοδεύεται από ένα βιβλίο/συλλογή με ποιήματα του (Feelgood Records). Ο μόνος ίσως που μπορεί να φέρει με άνεση τον τίτλο του ποιητή του ελληνικού ροκ (στη νοητή γραμμή που ξεκίνησε στα 60ς ο Σαββόπουλος) εξακολουθεί κι έχει το νεύρο μιας ψυχής που δε βολεύεται, που θέλει να πάει παραπέρα, παραμέσα, παρακάτω κι αυτήν την εσωτερική ( πλην όμως απαραίτητη για τους δημιουργούς ) «φαγούρα» την εισπράττεις άμεσα. Τα «Ήσυχα Τραγούδια για Ανέμελα Λιβάδια», πόνημα που είχε ξεκινήσει το 2014 και δουλεύτηκε στο δρόμο με την νέα του μπάντα (τους 100 C) και στο οποίο έβαλε το χέρι του και ο Coti K (όχι μόνο παίζοντας αλλά στην ηχογράφηση και την μείξη), είναι ένας classic Αγγελάκας – κι αυτό το classic δεν είναι εύκολο να το διατηρήσεις μέσα στην πάροδο του χρόνου. Σε επίπεδο ήχου τα «λιβάδια» του κάνουν μια σαφή στροφή προς μια ηλεκτρική και ηλεκτρονική παλέτα (πάντα μέσα από αυτό το rock συναίσθημα που τον χαρακτηρίζει) στροφή που άλλωστε «ανακοίνωσε» και επισήμως μέσα από την νέα του μπάντα και τα λάιβ της τελευταίας περιόδου. Όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για στροφή σε γενικότερο επίπεδο γιατί το «κλίμα» παραμένει το ίδιο. Οι παραμορφωμένες κιθάρες, η ροκ ψυχεδέλεια, τα πνευστά, οι ήχοι και θόρυβοι του ηλεκτρονικού βασιλείου φτάνουν (με τον ίδιο τρόπο που έφταναν και στην Γελαστή Ανηφόρα) σε διονυσιακές κορυφώσεις μόνο που εδώ ο μπαγλαμάς του Σαδίκη για παράδειγμα έχει αντικατασταθεί από κιθάρα ή μπάσο. Όλα όμως (όπως και στην Ανηφόρα) μέσα στο πνεύμα μιας ας πούμε ξέφρενης γιορτής που σε συνδυασμό με την εμφατική / θεατρική του ερμηνεία, την νιώθεις ώρες- ώρες και σαν ξέσπασμα λίγο πριν τον μεγάλο χαμό. Αν είναι του γούστου σου όλο αυτό, απολαμβάνεις τη δόνηση της μουσικής και του δηλητηρίου των στίχων – γιατί υπάρχει μπόλικη πίκρα σ αυτά τα «ανέμελα λιβάδια». Χολή, οργή και μαύρο χιούμορ- και τέρμα η ένταση της μουσικής, να κάνεις να τρίζουν τα τζάμια. Ο… φόνος που ακόμα δεν έχει γίνει. Η κραυγή που κρατιέται, δεν κρατιέται (στο όριο είναι). Γι αυτό I love you Αγγελάκα. Γιατί είναι πραγματικά on the road ακόμα. Κι αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου (μα καθόλου) με το αν χρησιμοποιεί μπαγλαμάδες, βαλκανικά μοτίβα ή συνθετητές.

Χάρη Ποντίδα

http://tospirto.net/music/reviews/28527

agelakas-216128g-sm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γιάννης Αγγελακας & οι 100oC – Ησυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια (Full CD)

Κομμάτια:

 

Α1. Μόνο από τη Λύπη σου 00:00

Α2. Νεάντερταλ 03:54

Α3. Ωσάν Τυφλό Σπουργίτι 07:21

Α4. Μια Χαρά 11:27

Α5. Παίρνε Με Μαζί Σου 14:15

Β6. Ψεύτης 17:46

Β7. Φιλικό 22:37

Β8. Ποτέ 26:46

Β9. Δε Θέλω τα Ματάκια σου 31:24

Β10. Ήσυχα Τραγούδια για Ανέμελα Λιβάδια 36:08

Οι 100°C:

Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα,

Αναστάσης Βουκυκλαράκης στα τύμπανα,

Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα,

Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα,

James Wylie στο σαξόφωνο

Στίχοι, Μουσική: Γιάννης Αγγελάκας

εκτός από το Β7 (μουσική: Λαμπρινή Γρηγοριάδου και Γιάννης Αγγελάκας)

και το Β9 (στίχοι, μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης)

Γιάννης Αγγελάκας: Φωνή

Λαμπρινή Γρηγοριάδου: ακουστικές κιθάρες, φωνή, φωνητικά. Ηλεκτρική κιθάρα στο Β9.

Γιάννης Σαββίδης: Ηλεκτρικές κιθάρες, φωνητικά, oscilators. Cumbus στο Β7. Ukelele στο A5.

Γιώργος Αβραμίδης: τρομπέτες. Φωνητικά (πριμαντόνα) στο Β6.

James Wylie: σαξόφωνα. Kamancheh στο Β8.

Αναστάσης Βουκυκλαράκης: τύμπανα και κρουστά στα Α1, Α3, Α5, Β6, Β8 και Β9.

Αλέξης Αρχοντής: τύμπανα στα Α2, Α4 και Β7.

Coti.K: συνθετητές. Μπάσο και φωνητικά στο Β8.

Γιώτα Κολιούση, Ειρήνη Κολιούση και Ανθή Κύρκου: φωνητικά στο Α4.

Sonny Touch: Έκανε την ενορχήστρωση και έπαιξε όλες τις κιθάρες στο Β10. Φωνητικά στο Α1.

Ηχογράφηση, μίξη, παραγωγή: Coti.K

Mastering: Aνέστης Ψαραδάκος – Athens Mastering

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Originalreplica.gr

Φωτογραφία Συγκροτήματος: Δημήτρης Μουγκός

Κακογραφία: Damien Tran

Η Alltogethernow σε συνεργασία με τη Feelgood Records παρουσιάζει το νέο δίσκο του Γιάννη Αγγελάκα «Ήσυχα Τραγούδια για Ανέμελα Λιβάδια» μαζί με το νέο του συγκρότημα 100ο C.

Ο Γιάννης Αγγελάκας μαζί με τους 100ο C περιόδευσαν για ένα χρόνο σε όλη την Ελλάδα. Οι συναυλίες αυτές αποτέλεσαν ένα είδος πρόβας και προετοιμασίας του νέου αυτού σχήματος αλλά και μιας νέας δισκογραφικής δουλειάς.

Το νέο άλμπουμ ονομάζεται «Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια» κυκλοφορεί από τη Feelgood Records και σύντομα σε βινύλιο που συνοδεύονται από τη νέα ομώνυμη συλλογή κειμένων του Γιάννη Αγγελάκα.

https://www.youtube.com/watch?v=G2kB1_YzNG4

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *